Antwerpen op culinair vlak

Antwerpen op culinair vlak
 

Hoe scoort Antwerpen op culinair vlak tegenover andere steden?

Wanneer we alle Belgische steden op een rijtje zetten, dan zien we dat Antwerpen en Brugge de culinaire uitschieters zijn. Eén van de redenen hiervoor is het pittoreske en unieke landschap waarin deze steden zich bevinden. Neem nu Brugge als historische stad, het is altijd interessant voor restaurants om zich te vestigen rond de gezellige middeleeuwse kanaaltjes, of op de oude vesten.

invincible 1-30.jpg

Met maar liefst 12 sterrenrestaurants in Antwerpen vinden we bijvoorbeeld The Jane, ’T Zilte en Franq. Elk op hun unieke plaats. Voor de bistro liefhebbers is er ook meer dan genoeg lekkers. Wanneer u buiten het historisch centrum treedt komt u allerlei leuke, unieke zaken tegen die niet moeten inspelen op toerisme en op deze manier nòg meer authenticiteit uitstralen.

markt butchers-5600.jpg

Authenticiteit is het sleutelwoord in Antwerpen, we verwijten de andere steden zeker niet dat niet te zijn, maar in Antwerpen is er letterlijk voor iedereen wat wils. Jong, oud, groot budget, klein budget, ik denk dat het veilig is om te zeggen dat er weinig mensen met honger rondlopen in Antwerpen.

Groeten,

Uw culinaire blogger.

 

Chef - Foodstylist - Recipe Developer - Antwerp - Asturias