Hoeveel drinkt Antwerpen?

Hoeveel drinkt Antwerpen?

Hoeveel drinkt Antwerpen?

In ons klein landje, België!

België staat bekend om zijn enthousiaste drinkcultuur, om specifieker te zijn: Biercultuur. Belgen dronken in 2015 gemiddeld 10,4 liter pure alcohol per hoofd van de totale bevolking. Dit wilt zeggen dat de Belgische cafés altijd goed bevolkt zijn geweest in België.

IMG_2947.jpg

Letterlijk in Antwerpen!

Een groot deel van deze cafés is gelegen in Antwerpen. Het doorgaans bruine café is hier allesbehalve uitgestorven en het nachtleven is hier zeer actief. Aangezien dat uitgaan nog steeds direct geassocieerd wordt met alcoholgebruik, kan er vastgesteld worden dat er wel degelijk veel gedronken wordt in Antwerpen. Een studie toont aan dat we zelfs met een gemiddelde van 12L in Antwerpen zitten. Hoola … dat is niet niks, dus wij zijn ongetwijfeld kampioenen en heel trots op ons erfgoed!

Van waar komt dat dan?

Eén van de Antwerpse parels is brouwerij De Koninck, maar naast deze toeristische trekpleister zijn er nog twee andere brouwerijen gevestigd. Op het Zuid vinden we Het Pakhuis: Een brouwerij waar vijf bieren gebrouwen en geschonken worden. Aan de Noordkant, ofwel Het Eilandje, komen we dan weer bij de Antwerpse Brouw Compagnie: een lokale brouwerij die drie bieren brouwt. De bekendste van deze drie is het Seefbier.

A9A7372B-7AFC-4754-BDEE-4E809BF39BD7.jpg

Eind goed al goed!

We kunnen concluderen dat er wel degelijk veel gedronken wordt in Antwerpen. Maar zo lang het gezellig blijft en men met mate drinkt, is dit zeker geen ramp.

Groeten,

Uw culinaire blogger.

Chef - Foodstylist - Recipe Developer - Antwerp - Asturias